En vandring i omgivningarna runt Harlösa resulterade i två kassar fulla med fläderblommor. Karin satte igång att göra Fläderblomssaft. Hon kokade vatten, socker och ett par citroner. Hällde det sedan över fläderblommorna och lät stå i tre dagar. Tillsatte vinsyra eller citronsyra och tappade på flaskor. Klart!
Så här fint blev det när vi var klara. Två flaskor till att dricka direkt och ett par till att frysa in för framtiden. Enligt Karin är Gin och fläderblomssaft väldigt gott. Ska bli spännande att smaka.
Hej Martin och Karin,
SvaraRaderaJag provsmakade saften och den var läskande och god.
Glad Midsommar!
Karin och Leif
Tjena, det är likt Karin säger väldigt gott, brukar kalla den Summer Breeze och spä me 7-up vid behov, går ju att spä me mer Gin oxå ;=)
SvaraRadera