måndag, juli 25, 2011

Skörd av tomater och potatis

Nu skördar vi frukterna av vårens och försommarens hårda arbete med grönsakerna. Vi har redan ätit våra egna rädisor, rödbetor, sallad och bönor i olika former. Nu är det äntligen dags att skörda tomaterna.



Denna sort heter "Green Sausage" och är riktigt cool. Den är klar när den som ovan blir lite gulaktig i skalet. Söt och god och perfekt att ha i sallader.


 
Varje dag har vi röda solvarma tomater att plocka till maten. Härligt!



Karins lilja doftar som en hel parfymflaska. Speciellt på kvällen då den sprider en underbar doft över hela trädgården.



I landet börjar vi få både pumpor, squash, gurkor och en och annan solros.


Första potatisplantan gav denna utdelningen. Vi har ungefär 40 plantor kvar av denna storleken så det blir till ett par hemodlade middagar till. Potatisarna är otroligt fina i skalet, bara att tvätta och koka. Mycket finare än de man köper i affären och mycket godare.


Kompis Salem.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar